7 Dingen die we kunnen leren van de Wabi Sabi Denkwijze

7 Dingen die we kunnen leren van de Wabi Sabi Denkwijze

Wabi Sabi is een Japanse levensfilosofie die de schoonheid van imperfectie omarmt. In tegenstelling tot de westerse focus op perfectie, waardeert Wabi Sabi de natuurlijke vergankelijkheid van materialen en de unieke kenmerken van handgemaakte objecten.

Deze filosofie kan ons veel leren over hoe we gelukkiger en tevredener kunnen leven. In deze blogpost bespreken we 7 belangrijke lessen die we van Wabi Sabi kunnen leren.

1. Omarm imperfectie

Wabi Sabi leert ons dat niets perfect is, en dat dat oké is. In plaats van te streven naar perfectie, leren we waarderen wat we hebben, inclusief de imperfecties.

2. Leef in het moment

Wabi Sabi leert ons om te focussen op het hier en nu, en te genieten van de kleine dingen in het leven. We leren te waarderen wat we hebben, in plaats van te verlangen naar wat we niet hebben.

3. Vind schoonheid in imperfectie

Wabi Sabi leert ons dat schoonheid niet alleen te vinden is in perfecte objecten, maar ook in imperfecte en onvolmaakte dingen. We leren de schoonheid te zien in de natuurlijke vergankelijkheid van materialen en in de unieke kenmerken van handgemaakte objecten.

4. Wees dankbaar

Wabi Sabi leert ons dankbaar te zijn voor wat we hebben, in plaats van te focussen op wat we missen. We leren te waarderen de kleine dingen in het leven, zoals een warme kop thee of een mooie zonsondergang.

5. Leef met minder

Wabi Sabi leert ons dat we niet veel nodig hebben om gelukkig te zijn. We leren te waarderen wat we hebben, en te leven met minder spullen.

6. Ga de natuur in

Wabi Sabi leert ons dat de natuur een bron van schoonheid en inspiratie is. We leren te waarderen de schoonheid van de natuur, en te connecten met de natuurlijke wereld.

7. Leef met aandacht

Wabi Sabi leert ons om mindful te leven, en te focussen op het hier en nu. We leren te waarderen wat we hebben, en te genieten van de kleine dingen in het leven.

Wabi Sabi toepassen in je leven

Er zijn veel manieren om de Wabi Sabi filosofie toe te passen in je leven. Hier zijn een paar tips:

  • Omring jezelf met natuurlijke materialen: Kies voor meubels en accessoires gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout, steen en linnen.
  • Waardeer handgemaakte objecten: Koop handgemaakte objecten die uniek en imperfect zijn.
  • Maak tijd voor de natuur: Ga regelmatig de natuur in en geniet van de schoonheid van de natuurlijke wereld.
  • Leef met minder: Ontspul je leven en focus op de dingen die echt belangrijk zijn.
  • Wees dankbaar: Neem elke dag de tijd om stil te staan bij de dingen waar je dankbaar voor bent.

Wabi Sabi is een prachtige levensfilosofie die ons kan leren om gelukkiger en tevredener te leven. Door de lessen van Wabi Sabi toe te passen in ons leven, kunnen we leren om de schoonheid te waarderen in imperfectie, te leven in het moment, en dankbaar te zijn voor wat we hebben.

Retour au blog