De 10 makkelijkste planten voor een Green Living huis

De 10 makkelijkste planten voor een Green Living huis

Een biophilic interieur is een interieur waarin planten de hoofdrol spelen. Door planten in je huis te halen, creëer je een gezondere en fijnere leefomgeving. Maar welke planten zijn nu echt makkelijk te verzorgen? In dit blogartikel beantwoorden we die vraag!

1. Pannenkoekplant (Pilea peperomioides) 

Deze trendy plant is niet alleen makkelijk te verzorgen, maar ook erg decoratief met zijn ronde, glanzende bladeren. De Pannenkoekplant houdt van een lichte standplaats, maar kan ook prima in de halfschaduw.

2. Graslelie (Chlorophytum comosum)

De Graslelie is een echte overlever die weinig aandacht nodig heeft. De plant kan tegen verschillende lichtinval en droogte. Ideaal voor beginners!

3. Monstera (Monstera deliciosa)

Deze populaire klimplant met gaten in de bladeren is een echte blikvanger. De Monstera is verrassend makkelijk te verzorgen en houdt van een lichte standplaats.

4. ZZ-plant (Zamioculcas zamiifolia)

De ZZ-plant is een sterke plant die weinig water en licht nodig heeft. Perfect voor mensen die vaak op reis zijn of een donkere woning hebben.

5. Sansevieria (Sansevieria trifasciata)

De Sansevieria, ook wel Slangenplant genoemd, is een woestijnplant die goed tegen droogte kan. De plant is er in verschillende soorten en maten, dus er is altijd een Sansevieria die bij jouw interieur past.

6. Ficus (Ficus elastica)

De Ficus is een populaire kamerplant die in diverse soorten verkrijgbaar is. De plant houdt van een lichte standplaats en regelmatige watergift.

7. Kaapse Viool (Saintpaulia ionantha)

Deze kleine bloeiende plant fleurt elk interieur op. De Kaapse Viool heeft wel wat meer aandacht nodig dan de andere planten op deze lijst, maar is zeker niet moeilijk te verzorgen.

8. Calathea

De Calathea is een prachtige plant met opvallende bladeren. De plant houdt van een vochtige omgeving en indirect zonlicht.

9. Bromelia (Bromeliaceae)

Bromelia's zijn tropische planten met opvallende bloemen. De planten zijn er in diverse kleuren en vormen, waardoor er altijd een Bromelia is die bij jouw smaak past.

10. Orchidee (Orchidaceae)

Orchideeën zijn prachtige bloeiende planten die een vleugje luxe aan je interieur toevoegen. Orchideeën hebben wel wat meer aandacht nodig dan de andere planten op deze lijst, maar met de juiste verzorging kun je er lang van genieten.

Welke plant kies jij?

Met deze 10 makkelijke planten creëer je in een mum van tijd een weelderig biophilic interieur. Kijk goed naar de lichtinval in je huis en kies de planten die daar het beste gedijen. Vergeet niet om te letten op de water- en voedingseisen van de plant.

Torna al blog